خلاصهای از کتاب چای نعنا
کتاب چای نعنا نوشته منصور ضابطیان، سفرنامهای جذاب و خواندنی به کشور مراکش است. این کتاب در قالب خاطرات و مشاهدات نویسنده از مردم، فرهنگ و آداب و رسوم این سرزمین نگاشته شده است.
ضابطیان با قلمی شیوا و لحنی صمیمی، خواننده را به سفری پرماجرا در میان کوچه پس کوچههای مراکش، بازارهای پررنگ و لعاب، بناهای تاریخی و باستانی و مناظر طبیعی چشمنواز این کشور میبرد. او در این سفر با افراد مختلفی از اقشار گوناگون جامعه مراکشی آشنا میشود و از طریق گفتگو با آنها، درک عمیقی از زندگی، باورها و دغدغههایشان پیدا میکند.
“چای نعنا” تنها یک سفرنامه صرف نیست، بلکه در خلال روایت سفر، ضابطیان به بررسی مسائل مختلفی مانند سیاست، اقتصاد، مذهب، هنر و ادبیات مراکش نیز میپردازد. او با ظرافت و دقت، تناقضات و تضادهای موجود در جامعه این کشور را به تصویر میکشد و خواننده را به تأمل در آنها وا میدارد.
علاوه بر این، ضابطیان در این کتاب به شرح تجربیات شخصی خود در طول سفر نیز میپردازد. او از دشواریها و چالشهایی که با آنها روبرو شده، از زیباییها و شگفتیهایی که دیده و از آموزهها و درسهایی که از این سفر گرفته، سخن میگوید.
“چای نعنا” کتابی خواندنی و جذاب است که به دوستداران سفر و گردشگری، فرهنگ و مردمشناسی، و همچنین به همه کسانی که به دنبال آشنایی با سرزمین مغرب و مردمانش هستند، توصیه میشود.
نکاتی درباره کتاب چای نعنا
- لحن کتاب: صمیمی، طنز و گاه شاعرانه
- زاویه دید: اول شخص (من راوی)
- موضوع: سفرنامه، مردمشناسی، فرهنگ
- فضای داستان: مراکش
- تاریخ انتشار: 1379
جوایز و افتخارات:
- جایزه کتاب سال منتقدین مطبوعات برای بهترین سفرنامه
نقل قولهایی از کتاب:
- “در مغرب، هر کس داستانی برای گفتن دارد. فقط کافی است کمی صبر داشته باشی و گوش بسپاری.”
- “زندگی در مراکش مثل یک چای نعنا میماند. پر از عطر و طعم، گاه تلخ و گاه شیرین، اما همیشه گوارا.”
- “مغرب سرزمینی است که هرگز از شگفتزده کردن شما دست نمیکشد.”
درباره منصور ضابطیان نویسنده کتاب چای نعنا
منصور ضابطیان، متولد ۷ آذر ۱۳۴۹ در تهران، روزنامهنگار، نویسنده، مجری، تهیهکننده و کارگردان ایرانی است. او در طول فعالیت حرفهای خود در حوزههای مختلف فرهنگی و هنری حضوری فعال داشته و آثار ارزشمندی از خود به یادگار گذاشته است.
سوابق و فعالیتهای ضابطیان:
- روزنامهنگاری: ضابطیان فعالیت حرفهای خود را با روزنامهنگاری آغاز کرد و برای مجلهها و روزنامههای مختلفی مانند حیات نو، چلچراغ، گزارش فیلم و کلک مطلب مینوشت. او در این زمینه موفق به دریافت دو جایزه قلم بلورین بهترین گفتگوی سال و یک جایزه قلم بلورین بهترین گزارش سال در جشنواره مطبوعات شده است.
- نویسندگی: ضابطیان تاکنون چندین کتاب در قالب سفرنامه، داستان و مجموعه مقالات به چاپ رسانده است. از جمله آثار مشهور او میتوان به “مارک و پلو”، “چای نعنا”، “از حال بپرس”، “کانادا، نوشابه زرد”، “استامبولی” و “از اون روزا که عکسا سیاه و سفید بودن” اشاره کرد.
- مجریگری: ضابطیان در تلویزیون نیز فعالیتهای قابلتوجهی داشته و اجرای برنامههای مختلفی را بر عهده داشته است. “سبد”، “مردم ایران سلام”، “جغرافیای فریاد”، “فرش واژه”، “نقره” و “رادیو هفت” از جمله مشهورترین برنامههایی هستند که او در آنها به عنوان مجری حضور داشته است.
- کارگردانی: ضابطیان در زمینه کارگردانی نیز فعالیتهایی داشته و چند فیلم مستند و مجموعه تلویزیونی را کارگردانی کرده است. “دماغ به سبک ایرانی” و “سیاحت زمستانی” از جمله آثار او در این زمینه هستند.
- تدریس: ضابطیان سابقهی تدریس در دانشکدهی خبر در دورههای آموزش اجرا و گویندگی را هم در کارنامهی حرفهای خود دارد.
- پادکست: او همچنین تجربه ساخت پادکست را هم دارد و پادکستی با نام «جعبه» را منتشر میکند که در آن به موضوعات مختلفی در حوزهی ادبیات، فرهنگ و هنر میپردازد.
جوایز و افتخارات:
- جایزه کتاب سال منتقدین مطبوعات برای بهترین سفرنامه (کتاب چای نعنا)
- دو جایزه قلم بلورین بهترین گفتگوی سال
- یک جایزه قلم بلورین بهترین گزارش سال
نکاتی درباره منصور ضابطیان:
- او به خاطر لحن صمیمی، طنز و گاه شاعرانه در نوشتهها و اجراهایش شناخته میشود.
- ضابطیان به دلیل اشراف به فرهنگ و ادبیات ایران و جهان، در آثار خود به خوبی از این گنجینه استفاده میکند.
- او معتقد است که هنر و فرهنگ میتواند پلی میان مردم و جوامع مختلف باشد و در جهت تفاهم و همدلی بیشتر گام بردارد.
خرید کتاب چای نعنا اثر منصور ضابطیان
برای خرید کتاب چای نعنا اثر منصور ضابطیان میتوانید به سایت فروشگاه کتابانه مراجعه نمایید.